Welkom bij de Triggerpoint Website!
Behandel de oorzaak, niet het gevolg. PDF Afdrukken E-mail

Het behandelen en genezen van ziekten is sinds jaar en dag een verheven ambt bij wet beschermd. Van bij onze geboorte tot wanneer we sterven worden we begeleid door ervaren en wel opgeleide medici. Door hun studies en uitgebreide kennis van het menselijk lichaam durven slechts weinigen de expertise van deze geneesheren in vraag te stellen.

Er is echter een grote groep van mensen, waarbij onze geneesheren geen diagnose kunnen stellen en geen enkel medicijn soelaas biedt. Druppeltjes, pijnstillers, cortisone... bestrijden meestal de pijn maar niet de oorzaak. Hierdoor heb je het gevoel dat het probleem verholpen is, maar niets is minder waar. Onder andere om deze reden voerden 2 artsen Travell en Simons sinds 1940 grondige testen uit in verband met myofasciale pijnsyndromen. De twee monsterboeken die hieruit volgden (+-1400 pagina's) beschrijven hoe men pijnsymptomen in alle lichaamsdelen kan verhelpen. Het was Clair Davies die deze informatie verwerkte, bundelde en publiceerde in zijn 'Trigger Point Manual'.

Naast de theoretische informatie over pijnbestrijding met triggerpoints, kan je op deze website ook praktische informatie en hulpmiddelen terugvinden voor zelfmassage.

Alvast veel plezier gewenst met het ontdekken van deze website en wie weet, je eigen lichaam. Indien je nog vragen of opmerkingen hebt, kan je steeds een bericht nalaten via de contactpagina
.

Met vriendelijke groet,

Het Triggerpoint-Team     
  

 

 
Alternatieve Therapieën - Een open gesprek PDF Afdrukken E-mail
Placebo of medicijn?
De alternatieve therapeuten in ons land worden bedreigd. Een nieuw wetsvoorstel wil hen allemaal onderwerpen aan een zwaar medisch examen. Goed Gevoel ging praten met de vaandeldragers van beide partijen. Pierre Vreysen is paranormaal genezer: door middel van handoplegging geeft hij energie door. VUB-professor dr. Wim Betz is algemeen secretaris van SKEPP: de Studiekring voor Kritische Evaluatie van Pseudo-wetenschap en het Paranormale).
Lees meer...
 
Triggerpoints - Een samenvatting PDF Afdrukken E-mail

Triggerpoints zijn vaak de directe oorzaak van hoofdpijn, pijn in nek en kaak, pijn in de onderrug, tennisarm and carpaal-tunnel syndroom. Ze zijn de oorzaak van de pijn in gewrichten zoals de schouder, de pols, de heup, de knie, de enkel... en worden vaak verkeerd aanzien voor artritis, tendinitis, bursitis of als letsel aan de gewrichtsbanden.

Triggerpoints veroorzaken ook sensomotorisch disfuncties zoals duizeligheid, oorpijn, sinusitis, misselijkheid, maagzuur, hartritmestoornis, pijn aan de geslachtsdelen en gevoelloosheid in handen en voeten. Onderzoek heeft zelfs aangewezen dat zelfs fibromyalgie zijn oorsprong kan hebben in triggerpoints.

Lees meer...
 
GSM Straling dan toch schadelijk...? PDF Afdrukken E-mail

Elektro-Magnetische straling is overal aanwezig als de onzichtbare "vriend" van de mens. We gebruiken dan ook allerhande vormen van straling:

   + Micro-golf: Het opwarmen van voedsel
   + Gsm, WiFi, draagbare telefoon: Luxe vorm van het communicatiemiddel
   + ...

Lees meer...
 
Je eigen ademhaling kalmeert je kinderen PDF Afdrukken E-mail

GRONINGEN -  Kinderen met aandachts- en gedragsstoornissen hebben minder last van driftbuien als hun moeder rustig blijft ademhalen en niet door hun probleemgedrag in de stress schiet. Ademhalingsoefeningen helpen de moeder haar stress onder controle te houden.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 Volgende > Einde >>

JPAGE_CURRENT_OF_TOTAL